sâmbătă, 2 august 2014

Vrăjitoarea Cireşica se trage dintr-un neam ales de vrăjitoare



Vlăstar al unui neam ales, Cireşica a conştientizat repede faptul că are harul magiei la vârsta de 7 ani. Întâia născută din vrăjitoare de rang înalt, a primit numele de Cireşica de la sora mamei sale, mătuşa ei bună, celebra Mama Omida, considerată de toţi drept cea mai mare vrăjitoare a României.
 Cireşica a crescut cu această veritabilă legendă a magiei româneşti. A fost martoră de foarte multe ori la ritualuri de taină pe care aceasta le efectua şi astfel şi-a însuţit multe secrete inaccesibile muritorilor de rând.
Atunci când Cireşica şi-a folosit pentru prima oară harul, a primit cel de-a doilea botez din viaţa sa. Dacă la naştere fusese botezată în religia ortodoxă, de data aceasta Mama Omida a botezat-o în vârtelniţa vrăjitoarelor, consacrându-i prin asta harul său deosebit într-o noapte de neuitat.
Chiar a doua zi, Cireşica declară că a dezlegat răul la prima persoană care i-a trecut pragul. După ce a murmurat un descântec deprins de la faimoasa sa mătuşă, a atins fruntea omului, care s-a luminat deodată. De atunci, i-au trecut pragul casei din Buftea mulţi oameni necăjiţi şi suferinzi, iar Cireşica le-a adus alinarea şi le-a rezolvat problemele dificile.


Când Mama Omida a trecut în eternitate, în 1994, Cireşica a fost cea care a vegheat cu credinţă ultimele clipe ale vieţii. Vestita vrăjitoare, care a fost doborâtă de o boală necruţătoare la numai 54 de ani, şi-a dorit ca nepoata sa iubită, pe care a crescut-o ca pe propia ei fiică, să-i fie alături.
Cireşica i-a ţinut mâna între palmele sale, ajutând-o să-şi adune puterile pentru a porni în Marea Trecere. La puţin timp după miezul nopţii, Mama Omida s-a stins din viaţă, iar Cireşica povesteşte că în acele momente dramatice a simţit cum sufletul mătuşii sale dragi i-a mângâiat parcă trupul.
Cuţitul pe care îl folosea Mama Omida în descântecele sale era înfipt în tocul uşii. Cănd Cireşica a vrut să-l smulgă de acolo, pentru a i-l pune la cap, a auzit un zgomot terifiant, asemănător cu urletul unei haite de lupi, iar cuţitul nu putea fi clintit cu niciun chip din loc. Îngrozită, Cireşica şi-a făcut semnul crucii şi ca prin farmec, imediat zgomotul acela lugubru s-a oprit. Apoi, cuţitul s-a putut desprinde cu uşurinţă, în timp ce în încăpere s-a rervărsat o dulce mireasmă de brad şi totul a fost învăluit într-o ceaţă albicioasă.
Dintre cei aflaţi în casă, nimeni altcineve nu a ştiut ce s-a întâmplat, ea fiind cea care a anunţat că Mama Omida a părăsit această lume.
La vârsta de 13 ani, Cireşica se afla deja în posesia multor taine ale magiei. Totuşi, ca să poată fi considerată o vrăjitoare în adevăratul sens al cuvântului, trebuia să treacă printr-o încercare deosebit de grea, în faţa căreia numai cei aleşi rezistă.
Este vorba de încercarea celor 27 de zile, un ritual asemănător cu cel practicat de sihaştrii. Împreună cu Mama Omida, Cireşica a stat timp de 27 de zile, într-un bordei vechi din pădurea Baciului. În toată această perioadă s-a hrănit numai cu rădăcini şi apă, petrecându-şi timpul într-o continuă rugăciune.
În ultima noapte petrecută în acel loc plin de mister, a pornit la drum spre Pădurea Sânzienelor, spre muntele Săpânţa, într-o poiană secretă, pentru a săvârşi împreună cu Mama Omida un ritual cu totul special, numit „Marea chemare a puterilor Lumii”.


Contact: 0744.163.635, 350.45.22, 350.45.23
 Vizitaţi şi pagina ei de pe siteul www.vrajitoarero.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu